به گزارش مشرق، «هدایت الله خادمی» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه ای ویژه در این کمیسیون در خصوص بررسی و حل مشکلات خوزستان خبر داد و گفت: عصر روز گذشته جلسه ای با حضور وزیر نفت، وزیر نیرو، رئیس سازمان پدافند غیرعامل و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در این جلسه در خصوص مشکلات اخیر خوزستان صحبت شد.
وی افزود: در این جلسه که علاوه بر اعضای کمیسیون انرژی، اعضای مجمع نمایندگان خوزستان نیز حضور داشتند، نمایندگان ابتدا به بیان دیدگاههای خود در خصوص وضعیت خوزستان و مشکلاتی که برای مردم به وجود آمده پرداختند و خواهان پاسخگویی و ارائه راهکارهای اجرایی از سوی مسئولان حاضر شدند.
نماینده مردم ایذه و باغملک عمده مطالب عنوان شده از سوی مسئولان حاضر را مشکلات بی پولی و نبود اعتبار دولت اعلام کرد و گفت: آقای چیت چیان از طرح های وزارت نیرو و نبود اعتبار کافی برای اجرای این طرح ها گفت و وزیر نفت نیز توضیحاتی داد مبنی بر اینکه تلاش می کند تا در طرح های توسعه میادین نفتی و گازی منطقه مشکلات زیست محیطی بروز نکند و خانم ابتکار نیز حرف جدیدی برای گفتن نداشت و هر آنچه گفته شد همان حرف های قبلی بود.
* نباید از خانم ابتکار انتظار داشته باشیم کاری از پیش ببرد
وی ادامه داد: من به نمایندگان اعلام کردم که نباید از خانم ابتکار انتظار داشته باشیم به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کاری از پیش ببرد چرا که ایشان تاکنون نشان داده طرحی برای حل مشکلات خوزستان به خصوص مشکل ریزگردها ندارد و از طرفی دیگر سازمان ایشان زیرمجموعه دولت است و دولت اگر تصمیم به اجرای کاری بگیرد حتی اگر ایشان موافق هم نباشد دولت کار خود را انجام می دهد و اگر دولت تصمیم نداشته باشد کاری انجام دهد، موافقت خانم ابتکار هم راهی از پیش نمی برد؛ به هر حال باید توجه داشت که بودجه دست دولت است و کسانی که بودجه را تخصیص می دهند وزیر نفت، وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیستند، پس ما باید جلسات خود را با حضور مقامات ارشدتر در دولت برگزار کنیم و شخص رئیس جمهور، معاون ایشان یا آقای نوبخت باید به مسئله خوزستان ورود کنند.
* گفتار درمانی مشکلات خوزستان را حل نمی کند
خادمی با بیان اینکه نمایندگان خوزستان پیگیر برگزاری جلسه ای با حضور مقامات ارشد دولت برای بررسی و ارائه راهکارهای عملی حل مشکلات خوزستان هستند، گفت: مشکل خوزستان فقط مشکل یک استان نیست بلکه مشکل ایران است و باید به آن به عنوان یک مشکل ملی نگاه شود.
وی افزود: متأسفانه متولی رسیدگی به مشکلات خوزستان مشخص نیست و همه برنامه های دولت در این زمینه، گفتار درمانی است و در جلسه اضطراری شب گذشته نیز فقط حرف زده شد و گفتار درمانی شد که این کار برای حل مشکلات خوزستان راهگشا نیست.
* هیچ نهادی مسئولیت ریزگردها و حل این مشکل را نمی پذیرد
عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم با بیان اینکه باید دولت متولی رسیدگی به مشکلات خوزستان به خصوص مسئول رسیدگی به ریزگردها را مشخص کند، گفت: هیچ نهادی مسئولیت ریزگردها و حل این مشکل را نمی پذیرد و اینگونه پیش برویم این مسئله نه تنها حل نمی شود بلکه فراگیرتر خواهد شد.
وی ادامه داد: رسیدگی به مشکلات خوزستان از سوی دولت نشان داد که مدیریت بحران هنوز جای خود را در بدنه دولت باز نکرده و باید دولت بیشتر به این امر توجه کند، چرا که ضعف مدیریت بحران نهادهای دولتی به مردم در درجه اول ضرر می زند.
* تخصیص 30 میلیارد تومانی دولت برای حل مشکلات خوزستان
خادمی از اعلام تخصیص 30 میلیارد تومان بودجه به وزارت جهاد کشاورزی برای رفع برخی مشکلات خوزستان در جلسه شب گذشته خبر داد و گفت: این کارها و این قبلی اقدامات، کارهایی زودگذر و کم بازده هستند، باید فکری اساسی به حال خوزستان کرد و در درجه اول دولت باید یک متولی مشخص برای اینکار معرفی کند.
وی افزود: باید حق آبه های خوزستان به طور کامل تخصیص داده شود و تالاب های هورالعظیم و شادگان آب گیری شوند، همچنین به وزیر نفت گفتیم که وزارت نفت باید دستگاههای حفاری را مجهز کند تا کنده های حفاری که آغشته به صدها مواد شیمیایی هستند همینطور در بیابان ها رها نشوند.